Presentació noves helisuperfícies

La Diputació de Castelló destinarà enguany un total de 450.000 euros per a consolidar el major anell de seguretat sanitària de la província mitjançant la construcció de 15 noves helisuperfícies que se sumaran a les 10 ja operatives.

El president del Govern Provincial, Javier Moliner, ha sigut l’encarregat de presentar el pla d’actuació en matèria de seguretat que estendrà a totes les comarques castellonenques, amb especial atenció a l’interior de la província, la xarxa de plataformes per a helicòpters medicalizats per a connectar cada racó de Castelló amb els hospitals i oferir d’aquesta manera una resposta sanitària més eficient.

Moliner ha estat acompanyat durant la presentació pel diputat responsable del Consorci Provincial de Bombers, Luis Rubio, així com per Fernando Kindelan, cap de la Secció Forestal del Consorci de Bombers, i el tècnic Raúl Gil.

El Govern Provincial construirà al llarg de 2017 helisuperficies en Alcalá de Xivert, Altura, Artana, Ares del Maestrat, Barraques, Catí, Coves de Vinromà, Culla, La Salzadella, Sant Joan de Moró, Sant Rafael del Riu, San Vicente de Piedrahita, Torrechiva, Viver i Sorita. Les helisuperfícies, que ocuparan parcel·les de 30×30 metres quadrats, s’espera que estiguen operatives en un any.

Se sumaran així a les 10 ja operatives a Albocàsser, Atzeneta, Ballestar, Cortes de Arenoso, Montanejos, Morella, Todolella, la Vall d’Alba, Vilafranca i Villahermosa.

Cal destacar que per a la distribució d’aquesta xarxa, que contempla un total de 25 helisuperficies, s’han valorat factors com les vies de comunicació existents, la distància als hospitals, l’aïllament geogràfic, l’orografia del terreny o la densitat de la població.

Suport Repoblem

La intenció del Govern Provincial és actuar davant el problema de la despoblació, treballant per a garantir que tots els castellonencs estiguen segurs independentment del lloc on visquen. I és que l’orografia del terreny, un dels atractius de la província, dificulta les labors dels nostres professionals a l’hora d’actuar davant emergències.