Amics de la Valltorta porta l’art rupestre per tots els pobles per a que els xiquets pinten com en les coves

1451
PUBLICITAT

Pintures rupestres

Pintures rupestres (2)

Pintures rupestres (3)

Van estar a Ares i Vilafranca, han passat per Ulldecona, Tírig i la serra d’en Galceran … Amics de la Valltorta recorre, durant tot l’estiu, els pobles de Castelló i Tarragona per mostrar als més petits com pintaven sobre les parets els homes i dones de fa 7.000 anys.

Una llosa plana i els mateixos materials que fa set mil · lennis serveixen perquè els membres de l’associació mostrin als més petits com es pintava sobre la roca. Els xiquets i xiquetes es queden sorpresos al veure l’art dels seus avantpassats. Òxid de ferro, manganès, carbó, caolí eren els materials bàsics per obtenir les diferents tonalitats, sobretot vermelles.

Des de fa diversos estius Amics de la Valltorta viatja pels pobles organitzant tallers relacionats amb l’art rupestre. Però no només mostren com es pintava. També ensenyen com es tallaven les eines i armes que servien per a múltiples usos. Enles festes de Tírig van organitzar un taller de talla lítica a càrrec del prehistoriador Miquel Guardiola.

En ell els nens van veure tot tipus d’eines i van poder fer pràctiques per conèixer la dificultat que suposava confeccionar tota mena d’estris amb la pedra i la fusta com a únics materials.
Els nens intenten emular les figures rupestres que es poden veure a la Valltorta oa la Cova Remígia de Llauris. El famós arquer, escenes de caça, bous … cada un es decanta per una figura i la reprodueix segons la seva particular interpretació.

-Jocs de l’Art Rupestre

Els ajuntaments de Tírig, Ulldecona – els dos catalans, el consistori de Tírig, el Ministeri de Cultura i el Museu d’Arqueologia de Catalunya han posat en marxa la iniciativa interactiva “Jocs de l’Art Rupestre”. Es tracta d’una plataforma on line que permet conèixer jugant els detalls sobre els abrics rupestres de Castelló i Tarragona.
En ell nens i grans descobreixen mitjançant jocs interactius els secrets de l’art rupestre. Pintar una abric, identificar o completar puzles formen part d’aquesta eina educativa.