DiaDia

Albocàsser viurà durant els propers 7 i 8 d’octubre una nova edició de la Fira de l’Ametla. Serà el sisè certamen monogràfic dedicat a aquest fruit sec.

Fira, exposicions, conferències, projeccions, concursos … integren un variat programa. Aquest any, per promocionar la fira, s’ha organitzat un concurs de selfis amb ametles que està tenint un grán èxit a les xarxes socials.

Divendres dia 6 tindrà lloc una xerrada sobre la Xylella fastidiosa, a càrrec de Ferran Gregori. Es tracta d’una conferència organitzada per la Fundació Caixa Castelló.

Dissabte dia 7 arribarà la fira pròpiament dita. La inauguració tindrà lloc a la 11.30h. Més tard arribarà una xerrada sobre la relació enter els humans, la natura i el cosmos a càrrec de María José Bellés. A l’ermita dels Sants Joans es podrà visitar una mostra sobre varietats de ametles i eines de treball relacionades amb el fruit sec. La mostra l’organitza Ramon Segarra Montañes. La gastronomia tindrà un paper destacat. Així el dissabte per la vesprada s’ha previst un taller de Coques Celestials, a càrrec de l’associació de jubilats i pensionistes Joan de Brusca. Al Pla de la Font tindrà lloc la sisena trobada de bolilleres. Com a complement a la fira se celebrarà una conferència sobre els 100 anys del descobriment de les pintures rupestres de la Valltorta.

Diumenge dia 8, a més dels actes que continuen de dissabte tindrà lloc la projecció del documental Tempus Fugit. Així mateix es podrà visitar l’Abric Centelles. Una de les activitats més esperades serà el VI Concurs de Pujar sacs d’ametla a la Falsa. Tambié es celebrarà la versió infantil. Els concursants hauran de ser els més ràpids en pujar els sacs d’ametla fins a dalt de la Casa de la Cultura. Després del lliurament de premis també es lliuraran els guardons del segon concurs de selfis amb ametles.

A les jornades col·laboren, a més de l’Ajuntament de Albocàsser i la Diputació de Castelló, l’associació de joves, les puntaires, els jubilats i pensionistes, l’Ampa, l’associació cultural l’Assegador i el Club de Muntanya Desnivell. Els joves d’Albocàsser oferiran servei de barra durant tot el cap de setmana.