1-PREMIS LITERARIS ALBOCASSER

L’Ajuntament d’Albocàsser ha acollit aquest matí el lliurament dels premis literaris Casimir Melià, que arriben a la seva XXIV edició. Es tracta dels premis de literatura infantil i juvenil en valencià degans a la província de Castelló.

En la categoria de 6 a 8 anys Lluc Vidal Barreda amb “Prop dels cent anys” va ser el vencedor, seguit de Cristian Palomo García amb “El xiquet i la burreta” i Maria Miralles Bellmunt amb “La Valltorta”. Entre els alumnes de 9 i 10 anys la guanyadora va ser Júlia Branchadell Segarra amb “El Cavallet de fusta”. El segon premi va ser per a Lara Cabrera Martínez amb “Joan el Trist i la Seua gallina Magareta”. El tercer el va aconseguir Eva Pedra Segarra amb “l’Anquer”. En la categoria de 11 i 12 anys Lledó Simó Sacristán va aconseguir el primer premi amb “Un dia de cacera”. El seu text va ser l’escollit per ser llegit en representació de tots els escrits presentats. Joan Enric Eroles Covaci amb “La Cova dels Cavalls” i Gerard Sabater Boix amb “El llenyater, el fill i el gos”, van aconseguir el segon i tercer premi respectivament. Finalment Lluís Josep Vidal Barreda es va endur el primer premi en categoria de 13 i 14 anys amb “Les Sorpreses de Montegordo”. El premi de la categoria de 15 i 16 anys va quedar desert.

Els premis els han lliurat la reina i dames de les festes d’Albocàsser. El jurat ha fet una crida a la participació dels escolars i els joves, ja que la categoria de 15 i 16 anys ha quedat deserta per falta de participació.