Imaginària a Vilafranca
Imaginaria a Vilafranca
Imaginaria a Vilafranca

-Nota de premsa-

A més de les exposicions, la programació d’Imaginària. Fotografia en Primavera organitzada pel Servei d’Activitats Socioculturals de la Universitat Jaume I de Castelló inclou altres activitats relacionades amb el món de la fotografia que es realitzen a diverses localitats de la província castellonenca durant el mes de maig.

Dijous 15 de maig a les 19 hores a l’Ajuntament de Segorbe, el fotògraf Diego Rando presentarà la revista «Mirrormagazine», i posteriorment impartirà una classe magistral sobre retrats de xiquets. El dia 16 de maig en el Museu de Belles Arts de Castelló de la Plana, Rafa Casañ i David Molina presentaran a les 19 hores el seu documental «Universo Railowsky», un llargmetratge documental realitzar en clau d’humor sobre les aventures i desventures d’un llibrer a València.

A partir del dia 16 de maig podran ser visitades les exposicions de «Transhumancia» de Gracia Barrué en el Centre de Cultura de Sant Mateu, on el visitant podrà conèixer la tradició ancestral del desplaçament estacional dels ramats a la recerca de les millors condicions climàtiques i de pastures; «Periferia II» de José Ferrer en l’Ajuntament de Vilafranca, una sèrie d’imatges de petit format creada a partir de la superposició de fotografies d’arxiu provinents d’imatges preses en diferents països d’Europa en un interval de quinze anys.

El dia 17 de maig Julián Barón impartirà un micro taller sobre la funció social de l’art en Fotolledó Aula de Fotografia a partir de les 10 hores i el fotògraf Manuel Vilanova oferirà una classe magistral sobre la fotografia d’exteriors en l’Ajuntament de Segorbe a partir de les 11 hores. A més, s’obri al públic l’exposició «By rail» d’Scott Conarroe en l’Ajuntament de Morella, un projecte que explica la transformació física i cultural del territori canadenc amb l’arribada de la immigració gràcies al ferrocarril. Per últim, el dia 22 de maig, el fotògraf Pablo Maroto impartirà una conferència sobre els drets d’autor en l’Ajuntament de Segorbe a les 19 hores.

La mostra es desenvolupa del 8 al 31 de maig de 2014 amb el patrocini de l’Aula Dávalos Fletcher de la Cultura, l’Ajuntament de Castelló de la Plana i CulturARTS i compleix l’onzena edició amb més d’una trentena d’exposicions, microtallers, conferències, classes magistrals i projeccions fotogràfiques i cinematogràfiques que es podran contemplar a Benicarló, Benicàssim, Castelló de la Plana, Culla, Morella, Onda, Sagunt, Sant Mateu, Segorbe, Vilafranca, Vila-real, Vinaròs i Vistabella.