Nota de premsa d’Alt Maestrat Human Land

Al voltant de 250 veïns de Catí són els protagonistes d’A Catí Peraires. Es tracta d’una fira medieval que evoca la fundació de la localitat i el passat de la localitat relacionat amb el comerç de la llana. Entre els segles XIII i XV comerciants italians arribaven al Maestrat per comerciar amb la llana que es produïa en localitats com Catí.

A Catí Peraires ha aconseguit reunir a tot el poble per transformar el centre en un entorn medieval. En diferents llocs s’exposa com era el treball al voltant de la llana. A més s’ofereixen degustacions dels productes més tradicionals del municipi. Entre ells no hi falta el formatge de Catí i també les elaboracions tèxtils.

Dissabte pel matí es remememorava l’arribada de Don Blasco de Alagón i els pobladors que van fundar Catí. El mateix noble aragonès va llegir la carta de població. També es representava la desfilada dels cavallers de Castella i Aragó i la batatalla entre els dos regnes.

Contacontes infantils, demostracions d’oficis antics, passeig amb animals per als més petits, són només algunes de les activitats que s’han pogut gaudir durant tot el cap de setmana. També van actuar els dolçainers El Senill de Torreblanca i tenia lloc la recreació de com el comerciant Marc Datini visitava Catí per comprar llana. Després arribaria la reunió del Consell de la Vila per debatre l’Estatut del vi. No es pot oblidar la visita del pare Vicent Ferrer. El sopar medieval i el correfoc local acompanyat de Xarxa Teatre van posar el punt i final de la jornada.

El diumenge el centre de la localitat va tornar al passat. La fira va acabar amb la gran desfilada de tots els protagonistes pels carrers del poble.

A Catí Peraires compta amb l’organització de l’Ajuntament de Catí i el suport de l’Alt Maestrat Human Land, la Diputació de Castelló i la Generalitat Valenciana.