Nota de premsa de la Diputació de Castelló

El Patronat Provincial de Turisme augmenta les subvencions a 75.000 euros a l’acceptar totes les propostes presentades

Andrés Martínez: “Les festes de la província són un patrimoni que cal cuidar perquè siguen una font d’oportunitats”

La Diputació de Castelló ha ampliat aquest any les subvencions per a potenciar tant la qualitat com l’assistència de visitants a les festes declarades d’interès turístic. Tant és així que ha augmentat la partida un 15% respecte a l’any passat perquè puguen beneficiar-se de les ajudes tots els ajuntaments que les han sol·licitat, un total de 19 aquest any.

En 2017 han entrat cinc nous esdeveniments populars en la distribució de les subvencions, com són l’Anunci de Morella, el Dia de les Paelles de Benicàssim, la Festa dels Reis de Vila-real, la Fira de Sant Andreu de Cabanes i Les Calderes d’Almassora. Entre els 19 municipis que han sol·licitat aquestes ajudes, destaquen per la seua importància l’Entrada de Bous i Cavalls de Segorbe, així com les festes de la Magdalena de Castelló de la Plana.

El vicepresident i diputat responsable de Turisme, Andrés Martínez, ha assegurat que “les festes que se celebren en els pobles de tota la província són un ric patrimoni que cuidar no només pel seu valor de tradició i orgull, sinó perquè són una font d’oportunitats “.

Martínez ha destacat que aquestes ajudes “permeten també desestacionalitzar el turisme i fer-ho una oportunitat econòmica i laboral per als pobles durant tot l’any. A més, les tendències turístiques exigeixen la promoció d’un turisme d’experiència i de sensacions, ja que els visitants no només volen estar, sinó també fer. Hi ha molta gent que decideix el seu destí en funció de les festes i les activitats complementàries “.

En aquest sentit, Martínez ha destacat que “contribuïm, per tant, al fet que els pobles generin aquest turisme d’experiències que convide a que més persones ens visiten més vegades durant tot l’any. És la mateixa direcció que estem prenent amb el turisme gràcies a Castelló Escenari Esportiu, a Castelló Ruta de Sabor o amb la programació de Viu l’Estiu que enguany està duent desenes de milers de turistes a tots els racons de la província “.

Subvenció de fins al 50% de la despesa

Cal assenyalar que través d’aquesta iniciativa, la institució subvenciona fins al 50% de la promoció d’aquests esdeveniments singularment atractius perquè atreguin encara més visitants i reverteixen al màxim en riquesa i dinamització turística dels municipis on se celebren.

Aquest any rebran la subvenció les següents festes declarades d’Interès Turístic: Les Calderes d’Almassora, la Romeria d’Altura al Santuari de la Cova Santa, el Dia de les Paelles de Benicàssim, l’Entrada de Bous i Cavalls de Segorbe, la Fira de Sant Andreu de Cabanes, les festes de la Magdalena de Castelló, el Carnaval de Vinaròs, Santantonà de Forcall, les Falles de Borriana, el Desembarcament de Santa Maria Magdalena de Moncofa, l’Anunci de Morella, la Festa de la Carxofa de Benicarló, la Entrà de bous a l’estil Calijó de Càlig, la Festa del Rotllo de l’Alcora, la Fira de Nules, els encierros d’Orpesa, les festes patronals en honor a la Verge de l’Ermitana de Peníscola i la festivitat de Sant Antoni de Vilanova d’Alcolea.

Aquesta línia de treball de la Diputació de Castelló es contextualitza en l’objectiu estratègic del Govern Provincial d’ajudar a tots els municipis de la província a fer del turisme una oportunitat de tot l’any. De fet, com va anunciar Moliner, en els últims anys s’ha passat d’una temporada turística de tot just tres mesos a una de més de set mesos ja, el que permet consolidar l’ocupació i millorar la qualificació dels treballadors del sector.

L’objectiu de desestacionalitzar i de posar en valor la singularitat dels pobles de Castelló se suma a d’aconseguir que els pobles siguen més ambiciosos en les seves perspectives turístiques i siguen capaços de crear el seu producte turístic amb la màxima qualitat possible.

“Aquestes ajudes formen part de tota una bateria de mesures per ajudar els municipis de la província a que siguin més ambiciosos turísticament parlant. Era una petició que ens havien realitzat els diferents ajuntaments i que, amb aquesta iniciativa, es dóna resposta de forma reglada perquè tots els pobles que puguin accedir en igualtat de condicions “, ha indicat Martínez.