Fàbrica Giner

Diadia

El secretari autonòmic de l’Agència Valenciana del Turisme (AVT), Francesc Colomer, ha signat un conveni de col·laboració amb l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, per a la conservació, el manteniment, la rehabilitació i la gestió del complex Fàbrica de Giner al municipi.

Mitjançant aquest acord, l’Agència Valenciana del Turisme destinarà 119.183,81 euros perquè l’ajuntament de Morella dugue a terme les actuacions per al desenvolupament de l’actuació de reparació i conservació del complex Fàbrica de Giner a la localitat durant l’any 2017.

Segons han informat fonts de l’AVT en un comunicat, l’objectiu d’aquest compromís és vetllar per la conservació, reparació, manteniment i neteja de tots els elements construïts i zones comuns de l’esmentat complex.

També es contempla el manteniment dels cartells de senyalització i explicatius existents a l’interior del mateix; la retirada dels elements deteriorats, que no siguin susceptibles de reparació; així com qualsevol altra acció necessària per al manteniment del complex, especialment allò que pugui afectar la seguretat dels usuaris o que pugui ocasionar algun perjudici al medi ambient.

El complex Fàbrica de Giner-Maria del Collet és propietat de la Generalitat, adscrita a l’Agència Valenciana del Turisme, i per resolució de 7 de juny de 2016, el president de l’AVT s’autoritza a l’Ajuntament de Morella l’ocupació temporal d’alguns dels béns del complex, com l’alberg juvenil, el parc multiaventura Saltapins i la piscina, entre d’altres.

A més, aquestes actuacions estan encaminades a l’adequació del complex i del seu entorn per a la ubicació del futur Centre de Turisme (CDT) d’interior que s’ubicarà en aquest municipi.

Així, tal com ha remarcat Colomer, “aquest serà el primer Centre que s’ubicarà a l’interior de la Comunitat Valenciana i, a més de reforçar la formació en la província, servirà com a centre d’investigació i desenvolupament de projectes de futur vinculats al turisme de interior “